sud-zadovolniv-pozov-rozenblata-do-nabu

Суд задовольнив позов Розенблата до НАБУ

 • 17518 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов народного депутата Борислава Розенблата до Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури і визнав їхні дії як такі, що порушують гарантії депутатської недоторканності Розенблата. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду, передає УНН.

"Суд, за наслідком розгляду справи, задовольнив позов Борислава Розенблата, визнавши протиправними дії відповідачів та зобов’язавши їх дотримуватись вимог чинного законодавства, щодо дотримання гарантій депутатської недоторканості під час відповідного кримінального провадження", - зазначили у прес-службі.

Зокрема, за інформацією прес-служби, судом було встановлено, що відповідачами безпідставно вчинялись дії щодо здійснення кримінального переслідування Борислава Розенблата поза межами відповідного кримінального провадження та без дотримання законодавчих вимог щодо необхідності забезпечення депутатської недоторканості, тобто, без отримання згоди Верховної Ради України на притягнення позивача до кримінальної відповідальності, що, крім іншого, призвело до протиправного втручання в особисте і сімейне життя Розенблата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція відкрила провадження за фактом сутички між співробітниками НАБУ і САП

Як повідомляв УНН, народний депутат України Борислав Розенблат подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати протиправними дії голови НАБУ Артема Ситника про залучення співробітників ФБР (США) до оперативно-розшукової діяльності на території України без попереднього укладення міжнародного договору.

Нагадаємо, у лютому 2018 року НАБУ завершило слідство “бурштинової справи”, де фігурують Розенблат і Поляков і надали їм матеріали для ознайомлення.

14 вересня 2018 року народних депутатів Брислава Розенблата та Максима Полякова викликали для вручення обвинувальних актів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП