sud-zalishiv-pid-vartoyu-5-eks-berkutivtsiv-sche-na-dva-misyatsi

Суд залишив під вартою 5 екс-беркутівців ще на два місяці

 • 8571 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Святошинський районний суд Києва залишив під вартою ще на 60 діб 5 колишніх бійців спецпідрозділу МВС України "Беркут", які підозрюються у причетності до розстрілів активістів Майдану у лютому 2014 року. Як передає кореспондент УНН, відповідну ухвалу на сьогоднішньому засіданні оголосив головуючий суду присяжних суддя Сергій Дячук.

"Суд ухвалив: клопотання захисту про скасування запобіжного заходу залишити без задоволення. Залишити без змін строк тримання під вартою на 60 діб Аброськіну, Зінченку, Маринченку, Тамтурі й Янішевському... Ухвала оскарженню не підлягає. Суд також інформує, оскільки процесуальні дії на сьогодні вичерпані, суд відкладає судове засідання на 5 червня 11.30", - сказав Дячук.

Варто зазначити, що сьогодні на судовому засіданні було допитано чергового потерпілого. Загальна кількість досліджених в суді епізодів щодо розстрілів активістів Майдану на даний час складає 107 осіб.

Як повідомляв УНН, у травні 2015 року Святошинський суд почав розгляд по суті справи проти п’яти екс-беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

П’ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП