sud-zalishiv-u-sili-rishennya-prokurora-pro-vidmovu-u-zakritti-spravi-proti-sina-yanukovicha

Суд залишив у силі рішення прокурора про відмову у закритті справи проти сина Януковича

 • 8538 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Печерський районний суд Києва відмовився розглядати скаргу адвоката на постанову прокурора Генеральної прокуратури України, якою було відмовлено захисту у закритті кримінального провадження проти сина колишнього президента України Віктора Януковича Олександра. Про це йдеться у рішенні суду, передає УНН.

Відповідно до рішення, ще у липні 2017 року один з адвокатів О.Януковича подав прокурору Департаменту спецрозслідувань ГПУ клопотання, в якому просив закрити кримінальне провадження проти сина екс-президента за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого за ч.2 ст.15, ч.3 ст.27, ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч.2 ст.212, ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 КК України. Проте 11 жовтня прокурор відмовився його задовольнити.

Через це вже інший його адвокат 24 травня цього року направив до Печерського райсуду скаргу, в якій просив скасувати постанову прокурора ГПУ про відмову у закритті провадження проти О.Януковича.

Слідчий суддя, розглядаючи скаргу захисту, наголосив, що законом не передбачено оскарження цієї постанови прокурора.
Крім того, як зазначається в аргументації суду, завершилися терміни, які були передбачені для подання цієї скарги, а адвокат не просив їх поновити.

У зв’язку з цим суд відмовився взяти до провадження скаргу захисту О.Януковича на постанову прокурора ГПУ, якою відмовлено у закритті провадження проти сина екс-президента.

Також вказано, що ця ухвала може бути оскаржена протягом п’яти днів до апеляційного суду.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила чергову підозру сину колишнього президента України Олександру Януковичу у причетності до заволодіння резиденцією “Межигір’я”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП