sud-zastosuvav-do-eksministra-infrastrukturi-pivovarskogo-zastavu-u-blizko-10-mln-grn

Суд застосував до ексміністра інфраструктури Пивоварського заставу у близько 10 млн грн

 • 515649 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Вищий антикорупційний суд застосував до ексміністра інфраструктури України Андрія Пивоварського запобіжний захід у вигляді застави у близько 10 млн грн. Його підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали державі понад 30 млн дол. збитків. Про це повідомляє УНН з посиланням на САП.

Повідомляється, що 16 березня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому міністру інфраструктури України, підозрюваному у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали державі понад 30 млн дол. США збитків.

Цитата

«Суд визнав підозру обґрунтованою та частково задовольнив клопотання, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 9 997 900 грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу зобов’язаний внести кошти на відповідний рахунок ВАКС.

Також на колишнього міністра покладено такі обов’язки:

· прибувати за вимогою до детектива, прокурора та суду;

· повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи, виїзди за межі м. Києва та Київської області;

· утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі, свідками та іншими особами, указаними в ухвалі.

Строк дії обов’язків - до 16 травня.

Доповнення

Ексміністру інфраструктури України Андрію Пивоварському та його колишньому першому заступнику повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали державі понад 30 млн дол. збитків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП