sud-zobovyazav-bank-surkisiv-i-chernigivoblenergo-splatiti-borgi-naftogazu

Суд зобов'язав банк Суркісів і "Чернігівобленерго" сплатити борги "Нафтогазу"

 • 11516 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. НАК "Нафтогаз України" через суд намагається змусити Суркісів, Коломойського і Григоришина виплатити борги. Частково держкомпанії через суд таки вдалося змусити українських олігархів погасити мільйонні неустойки. Про це сказано в рішенні Верховного суду України від 15 травня 2018 року, пише "Капітал", передає УНН.

"Нафтогаз подав позов проти "Акцент-Банку", який належить Григорію та Ігорю Суркасам, а також проти "Чернігівобленерго" (належить Костянтину Григоришину (36,5%) та Ігорю Коломойського (36,5%). Держкомпанія зажадала від них погасити борг в розмірі близько 1,7 млн ​​грн. Суд задовольнив прохання Нафтогазу частково, зобов'язавши боржників сплатити за векселем 1,16 млн грн", - уточнює видання.

Спір між держкомпанією і олігархами пройшов усі три судові інстанції, що свідчить про ярий опір з боку відповідачів виконувати раніше взяті на себе зобов'язання, зазначає "Капітал".

Чи розрахувалися банк Суркісів і "Чергніговобленерго" за рахунками, поки не відомо.

Як раніше писав УНН, пільговики зменшили борги перед "Нафтогазом" на 1%.

Також нагадаємо, раніше стало відомо про те, що Григорія Суркіса підозрюють в розтраті 2 мільйонів євро "платежів солідарності" УЄФА.

Українські Національні Новини

Економіка