suddya-dozvoliv-obrati-sposib-pererakhunku-golosiv-na-viborakh-u-viskonsini

Суддя дозволив обрати спосіб перерахунку голосів на виборах у Вісконсині

 • 10198 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Місцеві чиновники у Вісконсині будуть самі вирішувати, як проводити перерахунок голосів з президентських виборів після того, як суддя штату у вівторок відхилила позов екс-кандидата від Партії зелених Джилл Стайн щодо підрахунку бюлетенів вручну, передає УНН з посиланням на Reuters.

Перерахунок 25 мільйонів голосів у Вісконсині має розпочатися в четвер, після того, як кампанія Дж.Стайн попросила перерахунок і заплатила 3,5 млн дол. реєстраційного збору, повідомили у виборчій комісії.

Суддя округу Дейн Валері Бейлі-Рін ухвалила, що чиновникам у 72 округах Вісконсина не потрібно буде вручну підраховувати бюлетені, як просила Дж.Стайн у позові, поданому в понеділок, сказав у своїй заяві прокурор Бред Шимель.

Суддя заявила, що в позові Дж.Стайн не виправдано правової норми штату Вісконсин для того, щоб заборонити використання машин для перерахунку голосів і немає достатньо доказів шахрайства.

Дж.Стайн також вимагає перерахунку голосів в Пенсільванії в понеділок і її кампанія сказала, що подасть аналогічне прохання в Мічигані до граничного терміну в середу.

У штаті Вісконсин обраний президент Дональд Трамп випередив колишню кандидатку в президенти США від демократів Хілларі Клінтон на 27 тисяч голосів, в Пенсильванії - на 60 тисяч, в Мічигані - на десять тисяч.

Д.Трамп назвав спроби перерахунку голосів на президентських виборах “шахрайством” і зажадав невідкладно визнати результати виборів.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп раніше заявив, що мільйони виборців незаконно проголосували за його суперницю на президентських виборах США Хілларі Клінтон.

Українські Національні Новини

Новини Світу