sudi-minulogo-roku-viznali-vinnimi-u-zlochinakh-proti-ukrayini-bilshe-530-osib

Суди із лютого 2014 року визнали винними у злочинах проти України більше 530 осіб

 • 10128 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Українські суди з лютого 2014 року визнали винними у злочинах проти держави і народу України 533 особи із 1386 обвинувачених. Про це повідомили у Департаменті інформаційно-аналітичного забезпечення Служби безпеки України у відповідь на запит УНН.

"За інформацією компетентних підрозділів, слідчими СБУ з лютого 2014 року по теперішній час (24 лютого 2017 року – ред.) скеровано до судів 1191 кримінальне провадження за вчинення злочинів проти основ національної безпеки і оборони України, посягання на її територіальну цілісність і недоторканість та тероризм стосовно 1386 учасників терористичних організацій і незаконних воєнізованих формувань, зрадників, посібників терористів та інших, що вчинили злочини проти України",- повідомили у СБУ.

За даними відомства, винними у вчиненні злочинів проти держави і народу визнано винними 533 особи. Іх них 512 громадян України, 19 громадян РФ, 1 громадянин Молдови, а також 1 громадянин Федеративної республіки Бразилії.

При цьому у СБУ зазначили, що судові розгляди ще тривають.

Нагадаємо, з початку АТО в Україні розпочато понад 12 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки, посягання на територіальну цілісність, а також про здійснення терористичних актів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП