sudytymut-pidpryiemtsia-z-krymu-yakyi-spryiav-vorohu-provodyty-pryzovni-kampanii

​​Судитимуть підприємця з Криму, який сприяв ворогу проводити призовні кампанії

 • 22112 переглядiв

Кримський підприємець систематично допомагав російським окупантам незаконно призивати громадян України до російської армії, за що йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт стосовно кримського підприємця, який систематично надавав допомогу окупантам під час здійснення незаконних призовів громадян України на строкову військову службу до зс рф. Про це повідомляє Прокуратура автономної республіки Крим та м. Севастополя, передає УНН.

Деталі

Обвинуваченому інкримінують пособництво у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 КК України) та колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що до окупації півострова він займався підприємницькою діяльністю в Криму, спеціалізуючись на пасажирських перевезеннях. У 2014  році зареєструвався як "індивідуальний підприємець" і власник ТОВ "Автопрофи" згідно з законодавством країни-окупанта та продовжив займатися підприємницькою діяльністю.

Впродовж 2017 року, всупереч вимогам Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, "підприємець" сприяв окупаційній владі у забезпеченні проведення незаконних призовних кампаній в Криму

- повідомляють у прокуратурі.

Зокрема, він організував та забезпечив надання військовому комісаріату Криму автотранспортних послуг з міжміських перевезень призовників з військових комісаріатів до збірних розподільних пунктів, залізничного вокзалу м. Сімферополь та аеропорту "Бельбек" для подальшого проходження служби в армії ворога. За що отримав винагороду - понад 1,5 мільйона російських рублів з бюджету держави-окупанта.

Агронома судитимуть за співпрацю з російськими окупантами щодо мінування полів у Куп'янську05.04.24, 23:07 • [views_0]

Загалом транспортними засобами обвинуваченого було здійснено 606 рейсів, під час яких перевезено 4 187 осіб.

Крім того, у 2022-2023 роках він брав участь у держзакупівлях, уклавши та виконавши 4 контракти з окупаційними державними установами, здійснивши господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором. Зокрема, надав послуги "освітній установі" Криму – "регіональному центру з підготовки до військової служби та військово патріотичного виховання" із перевезень організованих груп дітей.

За вказані дії йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

В окупованому Криму помітили перекидання військової техніки03.04.24, 22:14 • [views_0]