superechit-tsinnostyam-yes-borrel-poperediv-gruziyu-pro-seryozni-naslidki-u-razi-ukhvalennya-zakonu-pro-inoagentiv

Суперечить цінностям ЄС: Боррель попередив Грузію про "серйозні наслідки" у разі ухвалення закону про "іноагентів"

 • 1400799 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель застеріг владу Грузії від остаточного ухвалення закону про “іноагентів”, що викликав масові протести. В Євросоюзі заявили, що прийняття Грузією закону про “іноагентів” суперечить цінностям і стандартам ЄС, передає УНН.

Деталі

Боррель назвав ухвалення закону про “прозорість іноземного впливу” — “дуже поганою подією для Грузії та її народу”.

“Цей закон несумісний з цінностями та стандартами ЄС. Він суперечить проголошеній Грузією меті вступу до Європейського Союзу, яку підтримує переважна більшість грузинських громадян. Його остаточне ухвалення може мати серйозні наслідки для наших відносин”, — сказав він та закликав Грузію дотримуватися своїх зобов’язань щодо розвитку демократії, верховенства права та прав людини.

Боррель також нагадав про право людей на мирний протест.

Раніше

На сесію парламенту Грузії винесли законопроєкт про "іноагентів".

У столиці Грузії під будівлею парламенту розпочалися сутички — поліція застосувала проти активістів, які протестують проти закону про “іноагентів”, сльозогінний газ та водомети.

Згодом президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка перебуває з візитом у США, скасувала всі зустрічі, бо вирішила зробити термінове звернення до народу.

Зурабішвілі заявила, що ті, хто сьогодні стоїть на проспекті Руставелі проти закону про “іноагентів”, представляють вільну Грузію і пообіцяла ветувати документ.

Доповнення

Сполучені Штати Америки відреагували на протести в столиці Грузії — Тбілісі, де поліція застосувала проти активістів, які протестують проти закону про “іноагентів”, сльозогінний газ і водомет. Як заявив на брифінгу представник Державного департаменту США Нед Прайс, Вашингтон може накласти санкції на відповідальних за придушення протестів у Грузії.

Українські Національні Новини

Політика