surkov-rf-vislovila-ssha-zauvazhennya-schodo-zakonu-pro-reintegratsiyu-donbasu

Сурков: РФ висловила США зауваження щодо закону про реінтеграцію Донбасу

 • 16934 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Російська сторона на переговорах у Дубаї звернула увагу представників США на закон України про реінтеграцію Донбасу. Про це в суботу заявив помічник президента РФ Владислав Сурков за підсумками зустрічі зі спецпредставником держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Російська делегація також звернула увагу американської сторони на так званий закон України про реінтеграцію. На момент переговорів текст цього закону не був опублікований", - заявив В.Сурков і вказав свою позицію щодо мети закону, яку він вбачає у "запізнілій легалізації" дій української влади на Донбасі, які він назвав "незаконними".

Також помічник президента РФ Володимира Путіна заявив про нібито "економічну блокаду" з боку української влади. Він вказав також на нібито "обмеження свободи пересування і так далі", зауваживши, що, на його думку, закон про реінтеграцію закріплює ці практики, підбиваючи під них юридичну базу".

"Крім того, наголосили на необхідності проконтролювати, щоб в законі не з'явилися положення, які прямо суперечать мінському комплексу заходів. Американці адекватно реагували на висловлені занепокоєння", - заявив В.Сурков.

Нагадаємо, 26 січня у Дубаї відбулися переговори К.Волкера і В.Суркова щодо питання України. За підсумками зустрічі помічник президента РФ заявив, що нові пропозиції США щодо України виглядають цілком реальними.

Українські Національні Новини

Політика