suschenko-gotoviy-napisati-prokhannya-pro-pomiluvannya-advokat

Сущенко готовий написати прохання про помилування - адвокат

 • 9536 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко готовий написати прохання про помилування. Про це повідомив захисник українця Марк Фейгін в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

"Процесуальна ситуація така, що зараз набув чинності,.. щодо Романа можуть застосувати будь-які процедури, аж до помилування. Роман, до речі, готовий написати цей нещасний папірець з проханням про помилування. Я не бачу у цьому жодної проблеми, Роман зі мною згоден", - повідомив Фейгін.

"Неважливо, що ти напишеш, головне - опинитися у Києві. Ось моя думка. Не тому, що він іде на якийсь моральний компроміс, він вини як не визнавав, так і не визнає, але прохання про помилування абсолютно не означає, що ви визнаєте свою провину", - наголосив він.

З його слів, етапувати Сущенка у будь-який регіон Росії можуть уже за 10 днів, але Фейгін збирається клопотати, щоб українець відбував покарання у "Лефортово".

Щодо обміну, Фейгін вважає, що Сущенка можуть обміняти на перекладача Станіслава Єжова, якого підозрюють у роботі на спецслужби Росії.

"Єжов, з апарата Гройсмана, який зараз перебуває під слідством", - зазначив адвокат, говорячи про кандидатів для обміну на українця.

Нагадаємо, 12 вересня українця Романа Сущенка, утримуваного у російській в'язниці, остаточно засудили у Росії до 12 років колонії суворого режиму.

Український журналіст Роман Сущенко був затриманий у Москві 30 вересня 2016 року. ФСБ Росії звинуватила Сущенка в шпигунстві і роботі на українську розвідку.

У Міноборони заяви ФСБ РФ про приналежність журналіста до підрозділів Головного управління розвідки МОУ назвали черговою провокацією. Сам він своєї провини не визнає.

Українські Національні Новини

Політика