suttyevogo-pokraschennya-stosunkiv-mizh-rf-i-ssha-nayblizhchim-chasom-ne-bude-politolog

Суттєвого покращення відносин між РФ і США найближчим часом не буде - політолог

 • 19929 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Найближчим часом очікувати досягнення великих домовленостей між лідерами Росії та США Володимиром Путіним і Дональдом Трампом не доводиться. Зустріч лідерів обох держав, яка очікується у рамках саміту "Великої двадцятки", стане лише спробою домовитися про вихід з кризового стану у двосторонніх відносинах між країнами. Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН висловив політолог Володимир Фесенко.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи зможе президент США Дональд Трамп реалізувати свої передвиборчі наміри щодо покращення стосунків із Росією, беручи до уваги, що сенат США схвалив нові санкції щодо РФ, В.Фесенко зазначив: "Дійсно, ситуація дуже неоднозначна. Я б сказав, що у Трампа і у його команди по відношенню до Росії одночасно прямо протилежні наміри".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США затвердив розширення санкцій проти РФ

З одного боку, за словами В.Фесенка, є бажання домовитись, зокрема, про співпрацю в Сирії, на Близькому Сході, а з іншого боку - "російська пастка Трампа", "є звинувачення і навіть розслідування щодо російського сліду у виборчій компанії (Дональда Трампа - ред.) минулого року і навіть розслідування, чи не було зв'язків між його командою і росіянами, і це дуже серйозно".

Через те, що були звинувачення на адресу конкретних людей, на адресу Д.Трампа навіть його колишній радник Майкл Флінн був вимушений піти у відставку, додав політолог. "Саме тому сам Трамп і працівники його адміністрації змушені демонструвати жорсткість по відношенню до Росії", - зазначив політолог.

"На мій погляд, зараз не варто очікувати так званої "большой сделки". Зараз навряд чи це можливо, зокрема, і з точки зору "російської пастки", в яку потрапив Трамп. Він не може піти на якісь стратегічні домовленості з Росією, які передбачають серйозні поступки росіянам, адже це дасть привід для нових звинувачень на адресу Трампа, а він зараз цього не може дозволити, бо це буде для нього великий ризик", - сказав В.Фесенко.

Отже на зустріч, яка планується на саміті "Великої двадцятки", передбачається знайомство між Д.Трампом і В.Путіним, додав він.

"Можливо, вони спробують домовитися про те, як виходити з того кризового стану, в якому знаходяться двосторонні стосунки. Але з великою ймовірністю можна сказати, що якихось серйозних принципових домовленостей найближчим часом, зокрема, і в липні під час зустрічі між Трампом і Путіним не буде. Це буде початок пошуку якогось компромісу у двосторонніх стосунках Росії та США", - резюмував політолог.

Нагадаємо, президент РФ В.Путін заявив, що сподівається на "конструктивну роль" США в урегулюванні конфліктів в Україні та Сирії.

Українські Національні Новини

Політика