tarifi-na-medposlugi-z-2020-roku-mayut-stati-rinkovimi

Тарифи на медпослуги з 2020 року мають стати ринковими

 • 17638 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Тарифи на медичні послуги з 2020 року в Україні мають стати ринковими. Про це сказав на конференції "Чого нам чекати від осені реформ" заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, передає кореспондент УНН.

"Нам доведеться у 2020 році, коли ця реформа добереться до всіх медичних закладів, вона поетапно буде до них добиратися, а в 2020 році всі в неї ввійдуть, бути дуже технократичними і сказати, що ми повинні оплатити по хороших ринкових тарифах ці послуги. Може ми не зможемо оплатити всі ці послуги, але ми їх оплатимо чесно і тоді ми реально поборимо неформальні платежі," - переконаний П.Ковтонюк.

За його словами, медична реформа планувалася так, щоби найважче почалося після виборів - у 2020 році.

"І дуже сподіваюся на те, що це рішення треба буде прийняти. Грошей нам вистачить, їх треба буде трохи зібрати з податків, фактично виділити більшу частку з бюджету. Але так само дуже велика кількість грошей лежить в самій системі, в її неефективності", - зазначив він.

Нагадаємо, 19 жовтня, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект "Про державні фінансові гарантії надання лікарських послуг та медичних засобів", поданий урядом. Відповідний законопроект підтримали 240 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Економіка