tema-ukrayinskogo-agrobiznesu-viklikala-azhiotazh-u-davosi

Тема українського агробізнесу викликала ажіотаж у Давосі

 • 23804 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. На дискусійну панель з питань українського агробізнесу, яка відбудеться у межах Всесвітнього Економічного Форуму (ВЕФ) у Давосі, зареєструвалося у чотири рази більше людей, ніж може вмістити зал. Про це в коментарі УНН повідомив президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

Щорічно ВЕФ у Давосі збирає людей, які володіють ресурсами, впливом, інвестиціями. Тому активні спільноти з усього світу використовують цю можливість, щоб привернути увагу до своїх ініціатив, пояснив він.

"Україні, як країні з безліччю можливостей в агросфері, просто необхідно бути активною в Давосі. Agrohub на своїй дискусійній панелі щодо агроінновацій буде вирішувати два головних завдання.

Перше - залучення інвестицій для розвитку українських агростартапів як інвестиційних фондів, так і іноземних агрокомпаній. Друге - залучення в Україну інноваторів з усього світу, щоб пропонувати їхні рішення вітчизняним агровиробникам", - сказав він.

Уже сьогодні на панель "Як технології та інновації змінюють український агробізнес" зареєструвалося 200 осіб. А це в 4 рази більше, ніж може вмістити зал, повідомив А.Ліссітса.

Завдяки цій дискусійній панелі український агробізнес зможе пролобіювати інтереси не лише своєї галузі, а й країни в цілому, упевнений він.

"У 2017 році Україна експортувала агропродуктів і послуг на 18 мільярдів доларів, але в цій сумі 95% - сировина. Прийшов час сконцентруватися на створенні доданої вартості в агровиробництві, в тому числі за рахунок працюючих технологій", - підкреслив А.Ліссітса.

Нагадаємо, дискусійна панель з питань українського агробізнесу відбудеться у Давосі 23 січня. Мета заходу - привернути увагу світових гравців до України, представити можливості українського агробізнесу і ввести Україну до пулу світових інноваторів. Серед спікерів заявлений голова правління МХП (ПАТ "Миронівський хлібопродукт") Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Політика