temperatura-u-kiyevi-u-lipni-perevischila-klimatichnu-normu

Температура у Києві у липні перевищила кліматичну норму

 • 14430 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Середньомісячна температура повітря у Києві в липні склала +21,4 градуса, що на 2,1 градуса вище за кліматичну норму. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, передає УНН.

"Найхолодніше у Києві було 2 липня, коли мінімальна температура під ранок опустилась до +9,4°С, а найспекотніше було 30 липня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +30,4°С. Загалом, температура повітря нарешті досягла спекотних значень тільки в останні 2 дні місяця", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в обсерваторії також спростували заяви про тримісячну норму опадів у Києві.

"Опадів у столиці на проспекті Науки випало – 86 мм, що склало 98 % кліматичної норми. Тому ні про які тримісячні норми, які звучали у засобах масової інформації, мова не йдеться", - зазначили метеорологи.

Нагадаємо, в Українському гідрометцентрі заявили, що 25 липня у Києві не було зафіксовано тримісячної норми опадів, лише півмісячна.

Раніше начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук повідомив, що у столиці випала 3-місячна норма опадів.

Українські Національні Новини

Київ