tilky-uiavit-naslidky-borrel-u-ssha-zasterih-vid-ryzykiv-dlia-bezpeky-u-zaklyku-pro-prodovzhennia-pidtrymky-ukrainy

"Тільки уявіть наслідки блокування американської підтримки": Боррель у США застеріг від ризиків для безпеки і закликав продовжити допомогу Україні

 • 30994 переглядiв

Жозеп Боррель закликав продовжувати підтримувати Україну, попередивши про серйозні ризики для безпеки Європи та США.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у США закликав всіх зрозуміти, що підтримка України має продовжуватися, вказавши на наслідки блокування американської допомоги Україні і застерігаючи від ризиків для безпеки як для Європи, так і для США. Про це він сказав в інтерв'ю PBS News Hour, пише УНН.  

Деталі

Боррель, який відвідав США, сказав, що не мав нагоди поспілкуватися з Майком Джонсоном, спікером Палати представників, де зависло питання подальшої допомоги Україні.

"Ні, не зі спікером Палати представників, але я мав можливість поговорити з деякими членами - членом Палати представників від республіканців. І я намагався йому пояснити і попросив його пояснити своїм колегам, тільки уявіть, якими можуть бути наслідки блокування американської підтримки Україні. Тільки уявіть собі, як російські танки проривають оборону України, прямують на Київ, встановлюють у Києві маріонетковий уряд, ставлять український народ під авторитарний режим. І ми знаємо, як працює російський авторитарний режим. Виведення російської армії на кордони Польщі та Прибалтики, становлення серйозної загрози для Молдови", - вказав Боррель.

Ціна у безпековому плані - для нас, європейців, і для вас, громадян США - російської перемоги в Україні є настільки великою, такою великою, настільки нестерпною, що я закликаю всіх зрозуміти, що підтримка України має продовжуватися, не лише через щедрість з людьми, які захищаються від вторгнення, але також і в наших власних інтересах

- наголосив голова дипломатії ЄС.

"Перемога України має вирішальне значення як для безпеки Європи, так і для США: військова підтримка має продовжуватися", - заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель у X.

На запитання ведучого News Hour, чи може ЄС надати Україні військову допомогу в достатній кількості, щоб замінити військову допомогу США, Боррель зазначив: "З військової точки зору - ні". "Ви були сильнішим забезпечувачем підтримки, тому що у вас сильніший військовий потенціал, розумієте? Ніхто не може конкурувати з армією США та військовими можливостями США. І, звісно, якщо ви можете припинити це робити, ніхто інший не зможе зайняти ваше місце", - зазначив Верховний представник ЄС.

11.03.24, 10:54 • [views_0]