timchasoviy-byudzhet-zatverdili-v-nizhniy-palati-kongresu-ssha

Тимчасовий бюджет затвердили в нижній палаті конгресу США

 • 8774 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Палата представників США затвердила проект тимчасового фінансування федерального уряду до 16 лютого. За документ у четвер проголосувала більшість членів нижньої палати американського конгресу, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Тепер проект тимчасового бюджету повинен пройти голосування в сенаті США, де його можуть блокувати демократи, які не підтримують нову резолюцію через відсутність заходів щодо захисту від депортації нелегальних мігрантів, що в'їхали в США неповнолітніми. Спікер палати представників, республіканець Пол Райян закликав демократів у сенаті підтримати проект тимчасового бюджету.

Цей проект тимчасового бюджету - вже четвертий за рахунком. Остання резолюція була прийнята в кінці грудня 2017 року, термін її дії закінчується в ніч на 20 січня. Якщо заходи тимчасового фінансування не будуть продовжені, федеральні установи закриються, а більшість співробітників підуть в неоплачувані відпустки.

Конгресу США до сих пір не вдається затвердити бюджет на поточний фінансовий рік, що почався 1 жовтня 2017 року. Одним з основних спірних пунктів є військовий бюджет, проти його різкого збільшення виступають демократи. Крім того, Демократична партія відмовляється затверджувати фінансування будівництва стіни на кордоні США і Мексики.

У 2013 році через бюджетну кризу уряд США був змушений частково призупинити роботу на 16 днів. Це був перший простій держустанов з середини 1990-х років.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп просить у конгресу 18 млрд доларів для фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

Українські Національні Новини

Новини Світу