tisyacha-pozhezhnikiv-viyshla-na-demonstratsiyu-v-parizhi

Тисяча пожежників вийшла на демонстрацію в Парижі

 • 11822 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Тисяча пожежників вийшла на демонстрацію в Парижі в четвер у рамках загальнонаціонального страйку щодо засудження покладання на них обов'язків, які не є сферою їх відповідальності, і відсутності соціального діалогу, передає УНН з посиланням на BFMTV.

Пожежники почали збиратися опівдні поблизу площі Нації у столиці Франції на заклик Автономної федерації професійних пожежних (FA SPP-PATS).

"Ми тут, щоб висловити наше невдоволення щодо відсутності діалогу з міністерством і розвитку кар'єри", - пояснив президент федерації.

Пожежники одягли каски і несли у руках прапори своєї організації та наліпки з написом "Ні соціальній регресії". Вони запалювали фаєри і у натовпі було багато диму. Їх супровджували і низка поліцейських у штатському з плакатами з написом "Поліцейські солідарні з пожежниками".

"Як і в співробітників поліції, у нас є завдання, покладені на нас, але які не є частиною нашої роботи", - додав президент федерації.

В оприлюдненій федерацією заяві критикується те, що "все частіше професійним пожежникам доручають роботу, яка не є у сфері їх відповідальності, а належить до сфери відповідальності державних установ". У заяві також засуджується "відмова прийняти до уваги страждання на роботі".

Пожежні також занепокоєні закриттям казарм.

Українські Національні Новини

Новини Світу