top-menedzheri-samsung-pishli-u-vidstavku-cherez-obvinuvachennya-u-koruptsiyi

Топ-менеджери Samsung пішли у відставку через обвинувачення у корупції

 • 10260 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Кілька ключових управлінців південнокорейської корпорації Samsung подали у відставку після того, як прокуратура висунула їм обвинувачень щодо корупції, скандал щодо якого призвів до імпічменту глави держави Пак Кин Хє, повідомляє УНН з посиланням на Yonhap.

У відставку пішли керівники департаменту стратегічного планування – віце-голова корпорації Цой Чжі Сон, президент Чан Чхун Гі і ще керівники низки підрозділів групи компаній Samsung.

Додатково корпорація змінює структуру управління з тим, щоб компанії конгломерату надалі ухвалювали рішення самостійно, а не через департамент стратегічного планування, який буде ліквідовано.

Раніше прокуратура Південної Кореї оголосила, що обвинувачення у хабарництві та розкраданні коштів пред'явлені заступнику голови Samsung Electronics Лі Чже Єну (де-факто главі всієї корпорації), президенту цієї компанії Пак Сан Джину, керівнику відділу групи майбутнього планування Цой Чжі Сону, його заступнику Чан Чхун Гі і виконавчому директору Samsung Electronics Хван Сон Су.

Щодо Лі Чже Єна, то його імені немає серед тих керівників Samsung, які пішли у відставку.

Як повідомляв УНН, раніше суд Південної Кореї відмовився арештовувати голову Samsung.

Корупційний скандал в Південній Кореї спалахнув у жовтні 2016 року, коли в пресі з'явилися повідомлення про отримання провідними корпораціями, в тому числі Samsung, преференцій уряду в обмін на фінансування фондів, створених наближеною до глави держави Чхве Сун Сіль. Стверджується, що вона, не обіймаючи жодної державної посади, втручалася в справи президентської адміністрації задля отримання вигоди.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Національні збори Південної Кореї проголосували за імпічмент президента країни Пак Кин Хе. Найближчим часом рішення по її подальшу долю ухвалить Конституційний суд країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу