tramp-nibyto-perekhytryv-svoikh-oponentiv-demokrativ-opublikuvavshy-zapys-telefonnoi-rozmovy-iz-zelenskym

Трамп нібито перехитрив своїх опонентів-демократів, опублікувавши "запис" телефонної розмови з Зеленським

 • 24026 переглядiв

Трамп стверджує, що перехитрив демократів, опублікувавши непідтверджений запис розмови з президентом Володимиром Зеленським, який має ймовірний стосунок до імпічменту.

Претендент на крісло глави Білого дім від Республіканської партії США, Дональд Трамп, розмовляючи зі своїми прихильниками під час мітингу в Огайо, розповів цікаву історію, достовірність якої поки що не підтверджується. Експрезидент нібито перехитрив своїх опонентів-демократів, опублікувавши "запис" телефонної розмови 2019 року з президентом України Володимиром Зеленським, що став ключовим фактором у першому імпічменті Трампа. Про це повідомляє CNN і передає УНН.

Деталі

Дональд Трамп розповів у суботу 16 березня, як пише CNN, вигадану історію про те, як він перехитрив своїх опонентів-демократів, оприлюднивши "запис" телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка 2019 року стала ключовим фактором першого імпічменту Трампа.

Виступаючи на суботньому передвиборчому мітингу в Огайо, Трамп заявив, що дозволив демократам робити "дедалі більш і більш дикі" заяви про те, що він сказав Зеленському, "а потім ми оприлюднили запис". Далі Трамп заявив, що коли представниця демократів Ненсі Пелосі з Каліфорнії, яка на той час була спікеркою Палати представників, "почула" цей запис, вона була розгнівана тим, що її обдурили попередні "неправдиві" описи цієї розмови її союзниками.

Подробиці цієї історії свідчать, що Пелосі нібито вигукнула: "У що, чорт забирай, ви мене втягнули? Ви чули цей дзвінок? Він нічого такого не робив!", а Трамп повідомив представнику демократів: "Давайте просто вдамо, що він це зробив, і продовжимо рухатися вперед".

За словами Трампа, не було відомо, що ця телефонна розмова була записана.

Це був один гарний випадок, коли телефонний дзвінок було записано на плівку. Їх записали, і вони попалися

- сказав він.

Ось що повідомляє про цей випадок одна з провідних телерадіокомпаній світу:

Історія Трампа - повна вигадка, передає CNN.

  • Жодного запису його розмови із Зеленським так і не було опубліковано;
  • Пелосі не могла злитися на своїх союзників після прослуховування запису розмови, тому що вона ніколи не чула запису розмови. Фактично, через майже п'ять років після дзвінка в липні 2019 року, у США не збереглося жодних відомих записів розмови.
  • Стверджується, що телефонні розмови президента з іноземними лідерами, як правило, не записуються. Натомість вони неточно запам'ятовуються в письмовій формі за допомогою програмного забезпечення та американських чиновників, які їх слухають.

Підполковник у відставці Александер Віндман, який був одним із чиновників, що слухали розмову Трампа із Зеленським як провідний експерт з України в Раді національної безпеки Білого дому, а пізніше став ключовим свідком у розслідуванні імпічменту. Він повідомив, що у вищенаведеної розмови - "не було запису".

Нагадаємо

Дональд Трамп не підтвердив готовність допомагати Україні зброєю, щоб не дозволити російському агресору продовжити захоплювати території України. Найімовірніший кандидат від Республіканської партії наголосив, що "українці дуже хоробрі", а "рф має потужну армію", і якби він був президентом, тоді, за словами Трампа, - путін не наважився б на вторгнення.

Чи вдасться путіну розширити зону руїн в Європі та світі, вирішується у цій війні – Зеленський17.03.24, 21:04 • [views_0]

Ігор Тележніков

Політика