tramp-otrymav-bonus-u-12-mlrd-dol-na-aktsiiakh

Трамп отримав бонус у 1,2 млрд дол. на акціях

 • 16105 переглядiв

Трамп отримав право на додаткові 1,2 мільярда доларів від Trump Media & Technology Group після того, як ціна акцій компанії протрималася вище 17,50 доларів протягом необхідного періоду.

Акції Trump Media & Technology Group (DJT) досягли рубежу, яка забезпечить експрезиденту США Дональду Трампу додаткові 1,2 мільярди доларів, повідомляє Yahoo Finance, пише УНН.

Деталі

Згідно з документами американських регулюючих органів, Трамп має право на додаткові 36 мільйонів акцій, якщо ціна акцій компанії торгуватиметься вище за 17,50 дол. "протягом двадцяти з будь-яких тридцяти торгових днів" протягом наступних трьох років.

Трамп отримав свій бонус наприкінці торгової сесії у вівторок, при цьому акції торгувалися на рівні близько 33 доларів за акцію на момент закриття, пише видання.

Trump Media, материнська компанія Truth Social, стала публічною на Nasdaq після злиття з компанією Digital World Acquisition Corp. у межах угоди, схваленої акціонерами наприкінці минулого місяця. Акції впали майже на 60% із кінця березня.

Трампу належить приблизно 60% акцій компанії. На нинішньому рівні ринкова капіталізація Trump Media становить приблизно 4,4 мільярда доларів, що дає колишньому президентові США частку на суму близько 2,6 мільярда доларів. Відразу після публічного дебюту компанії частка Трампа коштувала трохи більше ніж 4,5 мільярда доларів.

Колишній президент США заснував Truth Social після того, як його виключили із великих соціальних мереж, таких як Facebook та Twitter (платформа, нині відома як X), після заворушень у Капітолії 6 січня 2021 року. З того часу акаунти Трампа було відновлено на цих платформах.

Згідно з оновленими звітами регулюючих органів, опублікованими раніше цього місяця, Trump Media повідомила, що обсяг продажів становив трохи більше ніж 4 мільйони доларів, а чисті збитки за весь рік, що закінчився 31 грудня, досягли майже 60 мільйонів доларів. Компанія попередила, що очікує продовження збитків на тлі зростаючих проблем із прибутковістю.

У документі також підтверджено, що зацікавлені сторони, як і раніше, підлягають шестимісячному періоду блокування перед продажем або передачею акцій. Єдиним винятком із періоду блокування буде випадок, якщо рада директорів компанії проголосує за ухвалення спеціального дозволу. Хоча це можливо, експерти повідомили Yahoo Finance минулого місяця, що ця спроба, швидше за все, призведе до численних позовів від імені публічних акціонерів.

Доповнення

Трампу загрожує штраф обсягом 454 мільйонів доларів за шахрайство та нестачу коштів на передвиборчу кампанію перед його матчем-реваншем на виборах 2024 року проти чинного президента США Джо Байдена.

Трамп нещодавно вніс заставу обсягом 175 мільйонів доларів у справі про шахрайство, що призупиняє остаточну виплату, доки він оскаржуватиме вирок.

Він також перебуває під слідством у кримінальній справі, пов'язаній із передбачуваними виплатами зірці фільмів для дорослих Стормі Деніелс.