tramp-zaproponuvav-perenesti-z-minska-peregovori-po-donbasu

Трамп запропонував перенести з Мінська переговори щодо Донбасу

 • 17440 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська в інше місце переговори по врегулюванню конфлікту в Україні. Про це під час прес-конференції за результатами засідання Радбезу ООН заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, передає УНН з посиланням на today.kz.

"Напряму ця розмова не відбулася - обстановка не дозволяє, самі розумієте. Але ми через Північну Корею перекинули "місток" до України. Є Мінські домовленості, які зайшли в глухий кут, я вважаю", - сказав він.

За словами Назарбаєва, тему відносин США і РФ в розмові з Трампом він не піднімав.

"Мінськ-1" в глухому куті, потрібен "Мінськ-2". Він (Трамп - ред.) говорить: "Давайте в іншому місці, не в Мінську". Я кажу: "Давайте в Казахстані, як спочатку мало б бути". (...) Домовилися в цьому напрямку працювати", - розповів Назарбаєв.

Крім того, він підтримав ідею введення миротворчої місії ООН на Донбас.

"Зараз миротворців треба вводити в Донбас і Луганськ. (...) треба зближувати ці позиції (Росії та України - ред.), Приходити до взаєморозуміня", - сказав президент Казахстану.

Нагадаємо, 16 січня президент США Дональд Трамп та президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв провели зустріч у Білому домі.

Українські Національні Новини

Політика