tri-pamyatniki-na-poltavschini-zalishilisya-nedekomunizovanimi

Три пам'ятники на Полтавщині залишилися недекомунізованими

 • 11950 переглядiв

ПОЛТАВА-КИЇВ. 9 листопада. УНН. У Полтавській області ще залишилися три пам'ятники, що підпадають під дію закону про декомунізацію, але поки не демонтовані. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН-Центр повідомив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Вадим Штефан.

"На території Полтавської області недекомунізованими залишилися три пам'ятники. Зокрема, це пам'ятник Миколі Підгорному у Карлівці. Справа в тім, що місцеві жителі виступили проти демонтажу цього об'єкта, говорячи, що попри те, що М.Підгорний був членом комуністичної партії, він боровся з фашизмом", − зауважив В.Штефан.

За словами посадовця, ще два пам'ятники зараз розташовані на території приватних підприємств: це пам'ятник Ф.Енгельсу та В.Леніну.

"Раніше ці об’єкти були споруджені на території колгоспів, які в подальшому були приватизовані. Зараз ці два пам'ятники розташовані на території приватних агрофірм, тобто перебувають на балансі приватних господарств", − пояснив В.Штефан.

Нагадаємо, комунальне підприємство Кропивницького декомунізують.

Українські Національні Новини

Суспільство