triumf-na-paralimpiadi-svitovi-rekordi-ta-inshi-sportivni-dosyagnennya-2016

Тріумф на Паралімпіаді, світові рекорди та інші спортивні досягнення-2016

 • 9456 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. У 2016 році вітчизняні спортсмени гідно представляли Україну на світовій арені. УНН пропонує згадати видатні досягнення українського спорту.

Бокс
Одним з головних спортивних досягнень в українському спорті став титул чемпіона світу у важкій вазі за версією WBO Олександра Усика. Бій відбувся проти Кшиштофа Гловацкого. Поєдинок тривав усі 12 раундів, в яких українець домінував по ходу всього бою. 18 грудня він захистив титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) у 12-раундовому бою проти південноафриканця Тхабисо Мчуну.

Крім того, О.Усика визнано кращим боксером року за версією WBO.

А Василя Ломаченка обрали кращим боксером року за версією Boxing News 24.

Ще одним здобутком серед українських спортсменів стала нагорода "Легендарний боксер", яку отримав екс-чемпіон світу у важкій вазі Володимир Кличко.

Однак головною подією українського спорту стали Олімпійські та Паралімпійські ігри-2016.

Команда українських спортсменів на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро завоювала дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові медалі, таким чином посіла 31 місце у медальному заліку.

Окремо можна відзначити досягнення українських паралімпійців. Завдяки їхнім зусиллям, українська паралімпійська збірна за результатами змагань у Ріо-де-Жанейро увійшла до трійки лідерів у загальному медальному заліку. Усього протягом Паралімпіади українці показали сенсаційний результат і здобули 117 медалей (41 золота, 37 срібних та 39 бронзових).

Загалом українські спорстмени вибороли більше 3,5 тисяч нагород у 2016 році.

Футбол
На Паралімпіаді 2016 року у Бразилії завершився футбольний турнір 7 на 7 (спортсмени з наслідками ДЦП), тріумфатором яких стала збірна України.

У футболі відзначився донецький "Шахтар", який представив Україну на міжнародному турнірі і виграв всі шість матчів групового етапу Ліги Європи.

Зазначимо, сайт УЄФА підбив підсумки першої половини єврокубкового сезону 2016/17 років. Організація назвала донецький "Шахтар" одним із кращих у Європі.

Київське "Динамо" здобуло найбільшу в історії клубу перемогу в єврокубках, розгромивши турецький “Бешикташ” з рахунком 6:0.

А команда "Динамо" U-19 пробилась в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Ще однією важливою футбольною подією 2016 року стало отримання права провести фінал Ліги Чемпіонів у Києва.

Робоча комісія УЄФА з питань Ліги Чемпіонів дала високу оцінку готовності Києва до проведення фіналу турніру.

Окремо можна відзначити зміни у лавах національної збірної з футболу, де новим головним тренером призначено володаря "Золотого м’яча" Андрія Шевченка.

Під його керівництвом національна збірна не зазнала поразок у відбіркових матча до ЧС 2018, маючи в своєму активі дві перемоги та дві нічиїх.

Хокей
Україна виборола право на проведення чемпіонату світу з хоккею в Дивізіоні ІА.

У столичному Палаці Спорту презентували логотип і талісман Чемпіонату світу з хокею, який відбудеться в Україні у 2017 році.

 

Баскетбол
Чоловіча національна збірна України з баскетболу одержала право виступити в фінальному турнірі чемпіонату Європи 2017 року, де у групі В суперниками підопічних Євгена Мурзінас будуть збірні Ізраїлю, Литви, Італії, Грузії та Німеччини.

Крім того, також можна відзначити перемогу українця у конкурсі "слем-данків" в рамках світового туру ФІБА 3х3.

Важка атлетика
Українська важкоатлетка Лариса Соловйова встановила світовий рекорд в присіданні зі штангою на чемпіонаті світу з пауерліфтингу в Орландо.

Біатлон
На літньому чемпіонаті світу з біатлону у командній першості збірна України посіла перше місце.

Українські Національні Новини

Спорт