tse-chysta-polityka-zelenskyi-pro-initsiatyvu-dzhonsona-rozdilyty-dopomohu-ukraini-i-izrailiu

“Це чиста політика”: Зеленський про ініціативу Джонсона розділити допомогу Україні і Ізраїлю

 • 96676 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський попередив, що поділ американської допомоги на окремі рахунки для України, Ізраїлю та інших країн є чистою політикою, яка ігнорує життя людей, що гинуть в Україні щодня. Він підкреслив, що якщо Київ впаде, це може призвести до війни з країнами НАТО за участю американських солдатів.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на план спікера Конгресу США Майка Джонсона, який запропонував створити чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та інших пріоритетів національної безпеки, зазначивши, що це політичне питання. Президент попередив світових лідерів про загрозу війни у країнах НАТО, якщо Україна зазнає поразки. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю PBS, передає УНН.

Деталі

Це говорить про те, що це питання не безпеки - це чиста політика. І це, якщо чесно, ганьба для світу і просто ганьба для демократії і для всіх тих, хто про демократію тільки говорить. Якщо Конгрес після всього, що відбулось розділить цю допомогу на ізраїльську і українську, то це говорить, що це питання виборів у США. Це просто чиста політика, що зараз, коли весь світ каже, як Іран міг бити по Ізраїлю? Треба зараз популістично допомагати Ізраїлю і забути те, що відбувається в Україні. Це означає, що всім однаково, скільки людей гине в Україні щодня. Їм важливо, які у них рейтинги

- сказав Зеленський.

Він наголосив, що якщо Україна впаде і почнеться війна з іншими країнами-членами НАТО, і буде війна, тоді солдати США будуть захищатися і гинути.

І Конгрес повинен думати не про те, щоб просовувати ці політичні питання щодо підтримки в Україні. Мені здається, що треба проголосувати допомогу всім країнам, життя яких від цього залежить

- додав Зеленський.

Президент наголосив, що двічі зустрічався зі спікером Палати представників у Конгресі США Майком Джонсон, який наголосив на підтримці Україні.

Доповнення

Спікер Конгресу США Майк Джонсон оприлюднив свій план підтримки союзників, представивши чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та інших пріоритетів національної безпеки.

Нагадаємо

Зеленський заявив, що Україна має вдесятеро менше артснарядів, ніж росія. Без відповідної допомоги від США в України шансів перемогти у війні з рф не буде.