tse-faktychno-yavka-z-povynnoiu-kuleba-pro-veto-rf-na-monitorynh-sanktsii-proty-kndr

"Це фактично явка з повинною" - Кулеба про вето рф на моніторинг санкцій проти КНДР

 • 23947 переглядiв

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба наголошує, що вето рф на резолюцію ООН про продовження моніторингу санкцій проти Північної Кореї, підтверджує військову співпрацю між москвою та Пхеньяном, що є порушенням санкцій.

Рішення росії заблокувати механізм моніторингу санкцій проти Північної Кореї, фактично підтверджує співпрацю москви з КНДР. Про це заявив очільник МЗС України Дмитро Кулеба, пише УНН.

Деталі 

За його словами, росія єдина країна, яка наклала вето на проєкт резолюції Ради Безпеки ООН  щодо комітету який стежить за санкціями, включаючи ембарго на поставки зброї, проти Північної Кореї.

Це фактично явка з повинною. москва більше не приховує військової співпраці з Північною Кореєю в отриманні зброї та боєприпасів у порушення санкцій, а також використання північнокорейської зброї у війні проти України

- наголосив Кулеба. 

26.03.24, 15:21 • [views_0]

Він також зауважив, що сьогоднішнє голосування демонструє, як незаконна присутність рф в Раді Безпеки ООН ставить під загрозу глобальну безпеку.

Ми закликаємо всі миролюбні країни рішуче засудити вето Росії та згуртуватися за Україну в боротьбі проти російської агресії та поширення терору та беззаконня у всьому світі

- підкреслив глава МЗС України.

Нагадаємо

росія на засіданні Ради безпеки ООН наклала вето на резолюцію, яка продовжувала мандат групи експертів, відповідальних за моніторинг санкцій проти Північної Кореї.

28.03.24, 07:10 • [views_0]