tse-superechyt-normam-yevrosoiuzu-u-yes-vidreahuvaly-na-rishennia-hruzii-shchodo-skandalnoho-zakonu-pro-inoahentiv

"Це суперечить нормам Євросоюзу": у ЄС відреагували на рішення Грузії щодо скандального закону про "іноагентів"

 • 18728 переглядiв

У Євросоюзі переконані, що законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", прийнятий грузинським парламентом у першому читанні, суперечить нормам і цінностям ЄС, що ставить під загрозу шлях Тбілісі до членства в Європейському Союзі.

Проєкт закону про "Про прозорість іноземного впливу", який у першому читанні ухвалив парламент Грузії суперечить основним нормам і цінностям ЄС. Про це заявили єврокомісар з питань розширення ЄС Олівер Варгеї та високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель, передає УНН.

Деталі 

Боррель на своїй сторінці в X заявив, що закон про "прозорість іноземного впливу" може обмежити роботу ЗМІ та свободу слова в Грузії. 

Ми закликаємо лідерів утримуватися від прийняття законів, які можуть скомпрометувати шлях Грузії до ЄС

- заявив Жозеп Боррель.

Також Верховний представник та Комісар з питань сусідства та розширення ЄС Олівер Варгеї закликав грузинський уряд утриматись від прийняття "закону про іноагентів". 

За його словами, Грузія має активне громадянське суспільство, яке сприяє успішному просуванню країни на шляху до членства в ЄС.

Запропонований закон обмежить можливості громадянського суспільства та ЗМІ працювати вільно, може обмежити свободу вираження поглядів і несправедливо стигматизувати організації, які приносять користь громадянам Грузії. ЄС закликає Грузію утриматися від прийняття законодавства, яке може скомпрометувати шлях Грузії до ЄС, шлях, який підтримує переважна більшість громадян Грузії

- йдеться в заяві єврокомісара з питань розширення. 

Нагадаємо

Сьогодні, 17 квітня, попри протести у Тбілісі проти "закону про іноагентів", парламент Грузії підтримав суперечливий законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу" у першому читанні. 

16.04.24, 21:19 • [views_0]