tsiny-na-naftu-padaiut-cherez-ochikuvane-zbilshennia-postavok-z-rosii

Ціни на нафту падають через очікуване збільшення поставок з росії

 • 22317 переглядiв

Ціни на нафту впали через очікуване збільшення поставок з росії, повільніше зростання попиту на авіаційне паливо та обережну торгівлю напередодні рішення ФРС щодо процентної ставки.

У вівторок ціни на нафту впали через очікуване збільшення поставок з росії, повільніше зростання попиту на авіапаливо, а також обережну торгівлю перед очікуваним рішенням Федеральної резервної системи щодо процентних ставок в США, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Нафтові ф'ючерси марки Brent з доставкою у травні втратили 15 центів і опустилися до рівня 86,74 доларів за барель о 07:08 за Гринвічем. Ф'ючерси на американську нафту WTI знизились на 13 центів, до 82,03 доларів. Квітневий контракт на WTI, що закінчується у середу, спустився на 13 центів, до 82,59 доларів.

Обидва еталони досягли чотиримісячних максимумів на попередній сесії, де їх підтримали зниження експорту нафти з Саудівської Аравії та Іраку, а також ознаки зростання попиту та економічного розвитку в Китаї та США.

Атаки, ймовірно, скоротять видобуток російської нафти на 300 тис барелів на добу на додаток до планових зупинок на технічне обслуговування... Однак зниження обсягів первинної переробки призведе до збільшення експорту нафти, що допоможе росії одночасно досягти скорочення видобутку і зберегти експорт на колишньому рівні

- пишуть аналітики JP Morgan.

росія планує збільшити свій нафтовий експорт через західні порти в березні на майже 200 тисяч барелів на добу. На ціни також впливає невизначеність щодо можливих змін у процентних ставках в США перед засіданням Федеральної резервної системи, запланованим на 20 березня о 18:00 за Гринвічем.

Нагадаємо

Велика Британія продовжує опосередковано імпортувати мільйони барелів російської нафти щороку через нафтопродукти, перероблені з російської сирої нафти в таких країнах, як Індія, які потім експортуються до Великої Британії, підриваючи західні санкції, спрямовані на обмеження доходів від російської нафти. 

ЄС підготував закон про прибутки від заморожених активів рф для України, надходити можуть почати вже у липні - Bloomberg19.03.24, 10:36 • [views_0]

Ірина Колеснік

Економіка