tsogo-roku-parlament-mozhe-rozglyanuti-zakon-schodo-reformi-sbu-nardep

Цього року парламент може розглянути закон щодо реформи СБУ – нардеп

 • 10227 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Для проведення реформи Служби безпеки України уряд повинен внести в парламент окремий законопроект.Про це під час круглого столу заявила народний депутат, голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фриз, передає кореспондент УНН.

"В напрямку реформування СБУ – це закон про нацбезпеку, де в прикінцевих положеннях зазначено, що Кабміну (потрібно – ред.) внести законопроект щодо СБУ. Ми там будемо працювати над формулюванням (реформа СБУ – ред.), щоб воно стосувалось не просто загального законопроекту щодо діяльності СБУ, а реформування Служби безпеки. Дійсно, колеги з представництва НАТО наголошують на необхідності більш якісно виписаного закону по СБУ з огляду на сучасні виклики, з огляду на необхідність протидіяти тим загрозам, з якими ми маємо справу. Я впевнена, що в цьому законі має бути внесено позбавлення СБУ (можливості – ред.) займатися економічними злочинами", - розповіла І.Фриз.

Нардеп додала, що цей законопроект про реформу СБУ має бути внесено до парламенту через 6 місяців після ухвалення закону про нацбезпеку.

"Якщо будуть всі терміни зберігатися, то невиключно, що навіть в цьому році ми зможемо отримати проект закону, в якому буде зазначено формат та напрямки реформування СБУ", - резюмувала І.Фриз.

Як повыдомляв УНН, у понеділок, 16 квітня Консультативна місія Європейського Союзу розпочала програму тренінгів із доброчесності для Служби безпеки України.

Українські Національні Новини

Політика