tsru-oprilyudnila-sekretni-karti-minulogo-stolittya

ЦРУ оприлюднила секретні карти минулого століття

 • 55773 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Центральне розвідувальне управління США виклали у відкритий доступ велику кількість секретних карт 20-го століття, на яких можна простежити політичні та географічні зміни в світі починаючи з 40-х років минулого століття і закінчуючи 2015 роком, передає УНН з посиланням на офіційну сторінку ЦРУ на фотохостингу Flickr.

Рішення щодо опублікування було прийняте з нагоди 75-річчя свого картографічного центру.

У добірці представлені карти, які військове і політичне керівництво США використовувало не тільки в роки "холодної війни", але також за часів Другої світової війни і війни у ​​В'єтнамі, кампаній в Іраку і Афганістані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорно-білі фотографії воєнного часу перетворили на сюрреалістичні картини

Наприклад за деякими з представлених карт можна помітити, що в 1953 році Україна забезпечувала 20% ВВП усього СРСР.

Серед наведених мап, зокрема, радянський фронт в 1941-1942 роках, зона впливу Японії в 1945-му і окупаційні зони Берліна в 1945-му.

Також можна побачити карти, що відображають міжнародні торговельні повідомлення в 1950-му, освоєння Антарктиди в 1956-му і розміщення ракет на Кубі в 1962-му.

У вибірках, котрі розбиті по окремим десятиліттям, можна знайти безліч цікавих прикладів, які розповідають історію політичного і географічного переділу за останні півстоліття.

Українські Національні Новини

Мультимедіа