tuka-12-zvilnenikh-z-ordlo-zaruchnikiv-ne-mayut-dokumentiv

Тука: 12 звільнених з ОРДЛО заручників не мають документів

 • 8370 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. На сьогодні 12 звільнених українських заручників з ОРДЛО, які є жителями непідконтрольних територій Донбасу, не мають жодних документів. Наразі вирішується питання про видачу їм українських паспортів загального зразка. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає УНН.

“Серед 42 осіб (звільнених українських заручників — ред.), які є цивільними, 28 є мешканцями неконтрольованих територій. З цих 28 осіб 12 людей не мають при собі зі зрозумілих обставин жодних документів”, — розповів він.

Попри бюрократичну ситуацію, за його словами, з Державною міграційною службою було знайдено повне порозуміння і всім звільненим людям, які не мають документів, будуть надані українські паспорти загального зразка.

“Але разом з тим миттєво виникла інша проблема... Існує певний державний збір, який треба сплатити за видачу державного документа, він складається в розмірі 200 грн. Для нас з вами це здається смішною цифрою, але для людини, яка тривалий час перебувала в застінках і звільнена взагалі без жодної копійчини, це непідйомна проблема”, — сказав заступник міністра.

Г.Тука зазначив, що на рівні державних установ це питання швидко не вдасться вирішити, бо існують певні бюрократичні процедури. Тому він звертатиметься до своїх друзів-волонтерів для допомоги зі сплатою збору для оформлення паспортів звільненим українцям.

Як повідомляв УНН, на сьогодні 46 звільнених українських заручників з ОРДЛО продовжують лікування у медичних закладах.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року відбувся обмін для звільнення українських заручників на Донбасі. З полону звільнили 74 заручників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП