turchinov-chlenstvo-u-nato-tse-ne-blizka-perspektiva-dlya-ukrayini

Турчинов: Членство у НАТО - це не близька перспектива для України

 • 8741 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Пріоритетом для України є створення потужної зброї стримання агресора. Про це сьогодні сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час IX Національного Експертного Форуму у Києві, передає УНН.

"Ми говоримо про виклики сьогодення. На відміну від парадигми минулого століття, парадигма сучасності – це гонка озброєнь, це зміцнення ядерних потенціалів. Це готовність вирішувати будь-які питання за рахунок сили. І безумовно в цих умовах в України немає альтернативи як вибрати для себе пріоритет – створення зброї стримання. Я не буду говорити, яка це зброя. Але це для нас пріоритетне завдання", - наголосив Турчинов.

Він зазначив, що поки Україна не стала членом НАТО, і це є не близькою перспективою, змушена буде захищати себе сама, в тому числі, від масштабної агресії РФ.

"Тому саме пріоритет створення потужної зброї, здатної знищувати ворога на будь-якій відстані, здатної стримувати його агресивні бажання – це для нас серйозне завдання. І я переконаний, ніхто не має ні юридичного, ні морального права заперечувати реалізацію цього завдання з боку України", - підкреслив він.

Як повідомляв УНН, На сьогодні понад 50% державного оборонного замовлення виконують приватні компанії. Про це сьогодні сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Українські Національні Новини

Політика