turechchina-ne-priymaye-aneksiyu-rosiyeyu-ukrayinskikh-teritoriy

Туреччина не приймає анексію росією українських територій

 • 123503 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Туреччина не приймає анексію росією захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини від 30 вересня, пише УНН.

Деталі

У МЗС країни наголосили, що Туреччина "не визнала анексію Криму росією на нелегітимному референдумі у 2014 році і щоразу наголошувала на своїй твердій підтримці територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України".

"Відповідно до цієї позиції, прийнятої у 2014 році, ми відкидаємо рішення росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України. Це рішення, яке є грубим порушенням встановлених принципів міжнародного права, не може бути прийнятим", - йдеться у заяві Туреччини.

У МЗС країни зауважили, що знову заявляють про "підтримку розв’язання цієї війни, гострота якої продовжує зростати, на основі справедливого миру, який буде досягнутий шляхом переговорів".

Нагадаємо

30 вересня путін затвердив анексію захоплених регіонів півдня й сходу України.

Президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому було розглянуто шляхи протидії спробам країни-агресора анексувати українські території.

Після засідання РНБО Зеленський оголосив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Українські Національні Новини

Політика