turechchina-zayavila-pro-prodovzhennya-peregovoriv-schodo-zernovoyi-ugodi

Туреччина заявила про продовження переговорів щодо зернової угоди

 • 1238868 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Міністерство оборони Туреччини заявило, що продовжуватиме координувати дії зі сторонами "зернової угоди" для продовження дії ініціативи, після того, як рф підтримала продовження лише на 60 днів. Про це інформує УНН, посилаючись на сайт Міноборони Туреччини.

Деталі

Згідно з заявою, 13 березня в Женеві, під координацією ООН, між делегаціями ООН, росії та України було оголошено, що рф підтримає продовження угоди на 60 днів і виступає за її пролонгацію, "якщо буде досягнуто достатнього прогресу щодо сприяння експорту продовольчих товарів і добрив російської федерації на міжнародні ринки". 

Як зазначили у Міноборони, Туреччина схвалює кроки, які вжили сторони щодо розширення ініціативи, і продовжить "виконувати свою роль у забезпеченні миру та гуманітарної допомоги в регіоні".

Цитата

"Згідно з дорученням нашого Президента (Реджепа Таїпа Ердогана - ред.), наш міністр (Хулусі Акар - ред.) продовжує зустрічатися та координувати дії зі своїми співрозмовниками та відповідними органами влади, щоб продовжити діяльність зернової ініціативи, яка була успішно проведена в координації, та розширити її відповідно до договору з урахуванням вимог сторін.

У цих переговорах сторонам нагадують про важливість продовження цієї ініціативи, яка має позитивний вплив на людство в усьому світі та доводить, що всі кризи можна вирішити за допомогою доброї волі та діалогу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Заступник глави МЗС рф сергій вершинін 14 березня заявив, що у росії виступили за продовження "зернової угоди" після закінчення терміну її дії 18 березня, проте лише на 60 днів.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков наголосив, що наміри росії щодо продовження зернової угоди на 60 днів суперечить підписаному Туреччиною та ООН документу.

В ООН заявили, що консультації щодо продовження життєво важливої угоди щодо експорту зерна з України продовжуються.

Українські Національні Новини

Політика