turechchina-zbuduye-200-tisyach-budinkiv-u-regioni-scho-postrazhdav-vid-zemletrusu

Туреччина збудує 200 тисяч будинків у регіоні, що постраждав від землетрусу

 • 469700 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент Реджеп Тайіп Ердоган у понеділок заявив, що Туреччина збудує майже 200 000 нових будинків у південно-східному регіоні країни, зруйнованому сильним землетрусом два тижні тому. Про це УНН пише з посиланням на Anadolu.

Деталі

Ердоган сказав, що близько 118 000 будівель або впали, або потребують термінового знесення, або серйозно постраждали внаслідок землетрусу.

Він пообіцяв, що у березні розпочнуться відновлювальні роботи з будівництва 199 739 будинків, у тому числі понад 130 000 у найбільш постраждалих провінціях Хатай, Кахраманмараш та Малатья.

«Жодна з цих будівель не буде вищою за три чи чотири поверхи», - пообіцяв він після того, як землетрус призвів до обвалення багатоповерхових житлових будинків.

Він сказав, що нові будинки будуть будуватися далеко від ліній розломів, «ближче до гор», що «захистить від проблем, спричинених м'яким ґрунтом».

«Протягом року ми почнемо переселяти наших громадян, які живуть у наметах та контейнерних містечках, у їхні міцні, безпечні та зручні будинки», - додав Ердоган.

За словами Ердогана, після візиту до постраждалих районів провінції Хатай держава надала притулок приблизно 1,6 мільйона людей у регіоні.

Рятувальники витягли з-під завалів 114 834 особи. Пошуково-рятувальні роботи припинено у дев'яти провінціях, але станом на неділю тривали у Хатаї та Кахраманмараші.

«Ми побудуємо нові Антак'ю, Іскендерун, Арсуз», - сказав президент, маючи на увазі міста в Хатаї, зруйновані землетрусом.

Українські Національні Новини

Новини Світу