turfirma-u-kiyevi-prodavala-aviakvitki-do-okupovanogo-krimu

Турфірма у Києві продавала авіаквитки до окупованого Криму

 • 8406 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Співробітники прокуратури АР Крим та СБУ виявили у Києві турфірму, яка незаконно продавала авіаквитки до окупованого росіянами півострова. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим, передає УНН.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим та Головним управлінням Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим оголошено підозру агенту однієї із компаній з продажу транспортних і туристичних послуг, розташованої в м. Києві, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала пропагандиста країни-агресора у Одесі

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянка України, перебуваючи на вказаній посаді, у порушення законодавства, що регулює відносини у сфері авіаційних перевезень та перетину державного кордону, здійснювала продаж авіаквитків з різних міст Російської Федерації до тимчасово закритого аеропорту "Сімферополь" та у зворотному напрямку, таким чином надавала засоби для незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала 11 пропагандистів країни-агресора у соцмережах

У прокуратурі зазначили, що за результатами проведених прокуратурою Автономної Республіки Крим з ГУ СБ України в Автономній Республіці Крим та ГУ КЗЕ СБ України обшуків в офісах та авіакасах суб’єктів господарювання, які здійснювали незаконний продаж авіаквитків, виявлено та вилучено документацію, яка підтверджує вищевказану протиправну діяльність та докази здійснення фінансово-господарських відносин з російськими авіакомпаніями.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП