tusk-poobitsyav-sklikati-spetsialniy-samit-po-brexit-v-seredini-listopada

Туск пообіцяв скликати спеціальний саміт по Brexit в середині листопада

 • 8048 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що скличе черговий саміт щодо Brexit за участю керівників Європейського Союзу в середині листопада. Про це Туск заявив у середу в Зальцбурзі, передає УНН з посиланням на прес-службу Європейської Ради.

"Переговори щодо виходу Британії з ЄС вступають у вирішальну фазу", - сказав глава Євроради.

Він підкреслив, що сьогодні все ще можливі різні сценарії угоди по Brexit, але деякі пропозиції прем'єр-міністра Мей свідчать про позитивну еволюцію підходу Великобританії та її бажання звести до мінімуму негативні наслідки виходу держави з блоку.

Водночас, зазначив Туск, з інших питань, таких як питання про ірландські кордони, або основи економічного співробітництва, необхідні подальші переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лондон опублікує нову партію пояснювальних записок для підготовки до Brexit без угоди

"Тому, кожен день, який залишився, ми повинні використовувати для переговорів. Я хотів би завершити їх ще цієї осені. Ось чому, на завтрашньому засіданні двадцяти семи (лідерів держав-членів ЄС), я запропоную скликати додатковий саміт у середині листопада", - наголосив він.

Як повідомляв УНН, мер Лондона Садік Хан виступив за проведення другого референдуму з питання доцільності членства Великобританії в Євросоюзі.

Українські Національні Новини

Новини Світу