u-2017-rotsi-kilkist-novobudov-u-stolitsi-zrosla-na-tretinu

У 2017 році кількість новобудов у столиці зросла на третину

 • 12580 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Кількість новобудов у Києві в 2017 році зросла на 27% у порівнянні з попереднім роком і в цілому, станом на кінець року, становила 197 проектів, повідомила експерт з консалтингу Марина Гуревич, передає УНН.

“У Києві найбільшу кількість об’єктів було введено в Голосіївському районі”, – повідомила Гуревич.

У Київській області лідером із введення в експлуатацію житла став Ірпінь.

Серед основних тенденцій на ринку нерухомості експерт назвала зниження частки житла економ-класу (на кінець року частка становила 35%) та зростання житла в сегменті комфорт (до 32%). Водночас середня площа житла протягом року зменшувалась, але зросла кількість двокімнатних квартир.

Як повідомляв УНН, в умовах насиченості ринку житлової нерухомості пропозиціями експерти радять інвестору ретельно підходити до вибору житла і звертати увагу не лише на ціну або розташування об’єкта, а передусім на репутацію забудовника і досвід в реалізації проектів. Наприклад, найбільший столичний забудовник Холдингова компанія “Київміськбуд” має за плечима більш ніж 60-річну історію успішної роботи в сфері будівництва. На сьогодні в роботі у компанії перебуває близько 1,5 млн кв. м нерухомості на різних стадіях.

Протягом 2017 року холдинг ввів в експлуатацію понад 300 тис. кв. м житла, паркінгів, комерційних площ. У 2017 році компанія розпочала роботу над низкою нових об’єктів, зокрема “Манхеттен”, “Міракс”, “Медовий”, Каховська. Зараз вони перебувають на активних стадіях будівництва. Наприклад, на Каховській вже куплено майже 50% квартир.

Українські Національні Новини

Економіка