u-2019-rotsi-v-ukrayini-vidbudetsya-vseukrayinska-estafeta-yednannya

У 2019 році в Україні відбудеться Всеукраїнська естафета Єднання

 • 12776 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. У 2019 році в рамках святкування 100-річчя акту злуки УНР та ЗУНР в Україні відбудеться Всеукраїнська естафета Єднання. Парламентарі 228 голосами підтримали відповідний проект постанови, передає кореспондент УНН.

Постанова, зокрема передбачає, що Кабінет Міністрів України у двотижневий термін із дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення Всеукраїнської Естафети Єднання, розробити та затвердити План заходів щодо відзначення на державному рівні 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та проведення Всеукраїнської Естафети Єднання, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення здійснення необхідних підготовчих робіт, культурно-мистецьких та просвітницьких заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартував чемпіонат світу з футболу серед діаспорних команд

У рамках підготовки та проведення заходів пропонується передбачити:

  • організацію та проведення в усіх регіонах України Всеукраїнської Естафети Єднання, розпочавши її 1 грудня 2018 року в місті Фастові Київської області, завершивши 22 січня 2019 року у місті Києві на Софійській площі за участі представників усіх областей України, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя;
  • добудову вокзального комплексу станції Фастів з організацією Музею Соборності України та здійснення в місті інших необхідних робіт, передбачивши на це відповідні кошти з Державного бюджету України.

    Як повідомляв УНН, Верховна Рада на пленарному засіданні у середу планує ратифікувати угоду між урядом України та урядом Турецької Республіки про взаємне сприяння та захист інвестицій та угоду між Україною та Швейцарією про реадмісію осіб, як і аналогічну угоду з Молдовою.

Українські Національні Новини

Політика