u-2024-rotsi-zovnishnie-finansuvannia-siahaie-102-mlrd-dolariv-ministr-finansiv

У 2024 році зовнішнє фінансування сягає 10,2 млрд доларів - міністр фінансів

 • 21347 переглядiв

У 2024 році Україна отримала $10,2 млрд зовнішнього фінансування від міжнародних партнерів, зокрема США, ЄС, Японії, Канади, МВФ, Великої Британії та Норвегії.

Від початку цього року Україна отримала 10,2 млрд доларів зовнішнього фінансування. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у Facebook, передає УНН

Деталі 

Марченко розповів, що заходи з підтримки бюджетної ліквідності в першому кварталі цього дозволили збільшити надходження до Держбюджету у еквіваленті 5,4 млрд доларів США.

"Водночас, в умовах повномасштабної війни, коли агресор має значно більші ресурси та щодня спричиняє Україні мільйонні збитки, міжнародна підтримка є критично важливою. У 2024 році зовнішнє фінансування сягає 10,2 млрд доларів США", - написав міністр.

Марченко подякував ЄС, Японії, Канаді, МВФ, Великій Британії, Норвегії за бюджетну підтримку, яка спрямовується на пріоритетні соціальні потреби країни. 

Також міністр розраховує,  що Конгрес США найближчим часом підтримає пакет допомоги, який необхідний нам для перемоги у війні.

Доповнення 

Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у березні цього року до бюджету України надійшло 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування. Однак головним викликом залишається зовнішня підтримка бюджету в другому півріччі 2024 року та на наступний рік.