u-bilorusi-skhvalili-vvedennya-strati-za-derzhzradu

У білорусі схвалили введення страти за держзраду

 • 393354 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Палата представників білорусі у другому читанні ухвалила законопроєкт, який передбачає запровадження смертної кари за зраду державі. Цей захід застосовуватимуть до посадових осіб, які обіймають державну посаду та військових. Про це повідомляє палата представників національних зборів республіки білорусь, передає УНН.

Цитата

«У другому читанні ухвалено проєкт Закону «Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності»який представив заступник голови Постійної комісії Палати представників з національної безпеки Дубов А.В.», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що, зокрема, законопроєктом передбачається можливість застосування виключної міри покарання у вигляді смертної кари до посадових осіб, які обіймають державну посаду, та осіб, на яких поширюється статус військовослужбовця, які вчинили злочин, передбачений статтею 356 КК «Зрада державі».

Серед інших змін, можливість застосування покарання у вигляді штрафу за вчинення злочинів проти миру і безпеки людства, громадської безпеки, безпеки руху, здоров'я населення і держави; збільшення розміру штрафу за вчинення таких злочинів до п'ятдесяти тисяч базових величин. У чинному КК максимальний розмір штрафу становить п'ять тисяч базових величин.

Доповнення

білорусь - єдина європейська країна, де досі застосовується смертна кара. Нині смертну кару може бути призначено особам, які вчинили вбивство за обтяжуючих обставин або терористичний акт.

Російське політичне керівництво поставило за мету захопити республіку білорусь до 2030 року, відповідний документ опинився в розпорядженні впливових іноЗМІ, серед яких Delfi, Kyiv Independent, Yahoo News, Süddeutsche Zeitung, центр “Досьє” та інші.

Українські Національні Новини

Новини Світу