u-bilorusi-styaguyut-viyskovu-tekhniku-do-kordonu-z-ukrayinoyu

У білорусі стягують військову техніку до кордону з Україною

 • 257095 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. На кордоні білорусі з Україною, в районі Бреста, спостерігається посилення військової активності. Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн», пише УНН.

Деталі

Зазначається, що за останні кілька днів до прикордонних з Україною районів Брестської області перекинули:
ЗРК «С-300» — 2 одиниці;
Т-72 — мінімум 6 одиниць;
БМП — 5 одиниць;
Гаубиці — 4 одиниці;
РСЗВ «Град» — понад 17 одиниць;
САУ 2С5 «Гіацинт-С» — 2 одиниці;
1В12 — 3 одиниці;
БТР/БРДМ — 23 одиниці;
РЛС — 1 одиниця.

Очевидно, це пов'язано з проведенням запланованих навчань на полігоні «Брестський» 38 одшбр, які продовжені до 11 вересня, передбачає моніторингова група.

Зазначається, що з кінця серпня в район Бреста йде підвезення як машин постачання (різні вантажівки, водовози, польові кухні), так і серйознішого озброєння.

30 серпня до Бресту прибув ешелон з мінімум 20 одиницями техніки ЗС РБ і 4-ма пасажирськими вагонами, серед озброєння були дві пускові частини ЗРК «С-300». Відомо, що це був ешелон із технікою 115-го зенітно-ракетного полку, який повернувся до Бреста після навчань на полігоні Ашулук у росії. У той же день, до Бресту прибув і другий ешелон з більш ніж 6 танками Т-72 ЗС РБ.

Наступного дня, 31 серпня, у Дрогичинському районі у бік прикордонного села Адамове рухалися 5 БМП ЗС РБ, а в Пінську було помічено 4 КамАЗи з гаубицями ЗС РБ.

1 вересня переміщення наземного озброєння у прикордонні Брестської області з Україною — не зафіксовано, чого не сказати про авіаційну активність. Того дня над Брестом проводилися інтенсивні тренування винищувачів, які злітали з аеродромів у Ліді та Барановичах, а також гелікоптерів із Мачулищ. Тренування над Брестом пов'язані зі зміщенням тренувальної зони ближче до кордону з Україною, також зазначимо, що пілоти винищувачів відпрацьовували ракетні пуски.

2 вересня, у напрямку Івацевичів з боку Берези була помічена колона з 20 одиниць техніки зс рб, де крім МАЗів та Уралів, рухалася і РЛС.

Увечері того ж дня на залізничній станції «Брест-Південний» прибув ще один великий ешелон з військовою технікою: понад 13 бортових Уралів, понад 17 РСЗВ «Град», понад 12 Газ-66 , 2 САУ 2С5 «Гіацинт-С» та 3 машини старшого офіцера батареї 1В12, а також кілька пасажирських та вантажних вагонів. Частина техніки могла бути розвантажена на залізничній станції «Брест-Південний», проте в районі 20:00 цей же ешелон, був помічений вже на залізничній станції «Малорита», стояв у напрямку кордону з Україною.

Вдалося визначити, що це техніка 111-ої гвардійської артилерійської бригади ЗС РБ. Також 2 вересня у напрямку аг. Мухавець (Брестський район) рухалася ще одна велика колона зс рб: 8 вантажних машин (МАЗи, Урали, Зіл-131) та 23 БТР, БРДМ.

Цитата

“Те, що бачимо, безумовно, є посиленням, зокрема і шляхом повернення частини техніки після навчань у росії. Поточне посилення також пов'язане з проведенням навчань, і така кількість військ є недостатньою для агресії проти України. Ймовірно, стягування додаткової техніки в прикордонні райони може бути черговою спробою нарощування напруги”, – зазначають у відомстві.

Додамо

Раніше в Генштабі повідомили, що у місті Брест виявлено дислокацію підрозділів БПЛА збройних сил російської федерації, які залучаються до розвідки прикордонних районів України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП