u-boyakh-za-ukrayinu-zaginuv-veteran-ato-prokhnich-yakiy-minulogo-roku-uvirvavsya-v-kabmin-z-granatoyu

У боях за Україну загинув ветеран АТО Прохнич, який минулого року увірвався в Кабмін з гранатою

 • 218633 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. У боях за Україну загинув ветеран АТО Володимир Прохнич, який 4 серпня минулого року увірвався до будівлі Кабінету міністрів із гранатою. Про загибель військового повідомив його товариш Олександр Третьяков, передає УНН.

Цитата

"Вічна пам'ять, Володимире. Співчуття рідним та близьким", - написав Третьяков у Facebook.

Додамо

Чоловік зайшов 4 серпня близько 10-ї години ранку до будівлі КМУ, витягнув із кишені предмет, схожий на вибуховий пристрій, і погрожував його підірвати.

Пізніше стало відомо, що Кабінет міністрів України захопив колишній боєць “Айдару” Володимир Прохнич. Він був озброєний гранатою РГД, яка вибухає від удару.

Невдовзі чоловіка вдалось затримати завдяки його другу, волонтеру Василю, який провів з ним перемовини.

Після захоплення КМУ правоохоронці відкрили кримінальне провадження за чотирма статтями:про захоплення державних будівель, про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу, про захоплення заручників, про незаконне поводження зі зброєю.

Проте підозра була повідомлена Прохничу лише за трьома статтями: ст. 341 (захоплення державних будівель), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Під час досудового розслідування підозрюваний пояснив свої дії гострою реакцією на складні життєві обставини та щиро розкаявся.

За результатом стаціонарної судово-психіатричної експертизи чоловіка визнано осудним. Його помістили під варту. Згодом через численні поранення та необхідність лікування його відпустили під домашній арешт.

Пізніше

Після вторгнення рф Прохнич пішов воювати, оскільки обвинувального вироку суду ще не було.

Воїн брав участь у бойових діях у рідному Ірпені, керував протитанковими шведськими засобами NLAW. Пізніше його було перекинуто на інші напрямки.

Українські Національні Новини

Суспільство