u-buchanskiy-likarni-nekhtuyut-normami-likuvannya-vyazniv-prokuratura

У Бучанській лікарні нехтують нормами лікування в’язнів - прокуратура

 • 7246 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. У Бучанській лікарні Київської області нехтують встановленими нормами лікування ув'язнених. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, передає УНН.

"Проведеною Києво-Святошинською місцевою прокуратурою перевіркою в Бучанській багатопрофільній лікарні № 85 філії Державної установи "Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України" в м. Києві та Київській області виявлено порушення прав засуджених на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, у вказаній лікарні, як правило, не дотримуються вимоги законодавства щодо проведення первинного медичного огляду всіх засуджених після їх прибуття до установи, з метою виявлення інфекційних та інших захворювань, а також проходження ними профілактичного медичного огляду перед звільненням. Недостатньою виявилась кількість медикаментів для повного забезпечення ними засуджених, зокрема - знеболюючих та антибіотиків. Встановлено випадки недотримання норм житлової площі на одного засудженого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпінській колонії незаконно карають в'язнів - прокуратура

"З огляду на викладене, місцевою прокуратурою внесено вказівку про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірки порушень, яка перебуває на розгляді", - зазначили у прокуратурі.

Як повідомляв УНН, прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення кишкової інфекції у продуктах, якими годували ув'язнених у Бориспільській виправній колонії.

У той же час прокуратура виявила низку порушень у медичному обслуговуванні та відсутність безпечних умов праці засуджених, які утримуються у Білоцерківській виправній колонії.


Українські Національні Новини

Кримінал та НП