u-chekhiyi-pidtverdili-bezzaperechnu-pidtrimku-teritorialnoyi-tsilisnosti-ukrayini

У Чехії підтвердили беззаперечну підтримку територіальної цілісності України

 • 9160 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Міністр закордонних справ Чехії Мартін Стропніцький провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним про поточну ситуацію в Криму та на сході України та про прогрес реформ. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті МЗС Чехії, передає УНН.

У сьогоднішній телефонній розмові міністр закордонних справ Чехії Мартін Стропніцький підтвердив беззаперечну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, повідомили у МЗС.

“Ми вважаємо незаконну анексію Криму серйозним порушенням міжнародного права”, — підкреслив міністр закордонних справ Чехії під час розмови з П.Клімкіним. Він також поцікавився нинішньою ситуацією в Криму та на сході України.

М.Стропніцький також поспілкувався з українським колегою щодо прогресу політичних та економічних реформ в країні, боротьби з корупцією та виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Він підтвердив готовність Чехії продовжувати активну підтримку реформ в Україні, особливо в якості міжнародного координатора в галузі освіти. Міністр високо оцінив стабілізацію української економіки, цікаву для чеських підприємців та інвесторів, сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНН, у першому турі президентських виборів в Чехії лідирує нинішній президент Чехії Мілош Земан, який на засіданні ПАРЄ виступив проти санкцій відносно Росії і зазначив, що Крим анексований незаконно, але повертати Україні півострів не треба.

Українські Національні Новини

Політика