u-derzhdepi-ssha-zayavili-pro-pidtrimku-nezalezhnogo-antikoruptsiynogo-sudu

У держдепі США заявили про підтримку незалежного Антикорупційного суду

 • 7593 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Весс Мітчелл звернув увагу на підтримку Америкою створення незалежного Антикорупційного суду в Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Мітчелл звернув увагу "на підтримку Америкою створення незалежного антикорупційного суду в Україні в одному ряду із підтримкою реформ в Україні з боку США та продажу офіційному Києву летальних американських озброєнь", пише видання.

Під час промови Мітчелл окреслив стратегію Адміністрації Дональда Трампа щодо Європи, назвавши Україну та Грузію частиною Заходу.

"Ми маємо сприймати Захід, як спільноту демократичних країн, які об'єднані історією, культурою та спільними жертвами. Деякі його члени це старі демократії, а деякі - ні. Деякі є членами ЄС, чи НАТО, а інші - ні. Деякі слабкі, а деякі сильні. Деякі географічно захищені, інші ж - мають вразливу позицію. Україна та Грузія є членами Заходу і історично, і через вибір їх народів. Британія залишиться у серці Заходу і після Brexit. Суть у тому, що необхіден об'єднавчий принцип, а не лише інституції. Інституції це засіб, а не мета", - заявив Мітчелл.

Також під час промови Мітчелл наголосив, що США будуть посилювати санкції щодо Росії у відповідь на її агресію, доки президент Росії Володимир Путін не обере інший шлях.

Мітчелл також заявив, що Китай та Росія націлені на розкол США.

Нагадаємо, у травні Мітчелл відвідав Україну із офіційним візитом. Порошенко і Мітчелл узгодили спільну позицію по "Північному потоку-2".

Українські Національні Новини

Політика