u-dii-ziavylys-viiskovi-oblihatsii-bakhchysarai-ta-makiivka

У "Дії" з'явились військові облігації Бахчисарай та Макіївка

 • 14262 переглядiв

Український додаток "Дія" запустив продаж двох нових іменних військових облігацій, присвячених тимчасово окупованим містам Бахчисарай та Макіївка, з відсотковими ставками 17% та 16% відповідно, щоб підтримати українську економіку та армію.

У "Дії" запустили продаж двох іменних військових облігацій, які присвячені тимчасово окупованим українським містам — це Бахчисарай і Макіївка. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі

Військові облігації — це цінні папери й дієвий спосіб підтримати українську економіку та армію

- підкреслив Федоров. 

Облігації мають такі ставки й дати виплат:

  • Бахчисарай: ставка від 17%, дата виплати — 28.01.2026;
  • Макіївка: ставка від 16%, дата виплати — 12.03.2025.

Міністр пояснив, що завдяки облігаціям держава купує амуніцію для військових, платить їм і медикам зарплати. 

У "Дія" з'явилися чотири нові військові облігації з різними відсотковими ставками: Залізний Порт, Асканія-Нова, Джанкой та Керч25.01.24, 19:28 • [views_0]

Довідково

Військові облігації — це особливий вид державних облігацій, які випускаються під час війни для підтримки економіки. Фактично, держава запозичує гроші у своїх громадян на період війни, гарантуючи повернення цих коштів у майбутньому.

Головна особливість цих облігацій в їхньому цільовому призначенні — винятково підтримка обороноздатності та функціонування держави в умовах війни. 

Нагадаємо

З жовтня 2022 року українці придбали понад 4 мільйони військових облігацій через додаток "Дія" та заробили понад 94 мільйони гривень, інвестуючи в державу та отримуючи прибуток.