u-dvokh-z-trokh-vipadkiv-politsiya-formalno-vidreaguvala-na-diyalnist-zaboronenikh-azartnikh-klubiv-v-stolitsi

У двох з трьох випадків поліція формально відреагувала на діяльність заборонених азартних клубів в столиці

 • 8356 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Заборонені азартні клуби виявлено вже в трьох районах столиці. Однак замість кримінального переслідування порушників поліція обмежується формальною фіксацією подій у журналі Єдиного обліку заяв і повідомлень, повідомляє УНН.

Так, два тижні тому азартні клуби було виявлено за адресами Героїв Сталінграду, 6, Парково-Сирецька, 1 та Вадима Гетьмана, 2. Відповідні заяви про порушення законодавства були подані в той же день у поліцію. Але кримінальні провадження досі не розпочаті. 

"На даний час працівниками Оболонського та Солом’янського управлінь поліції проводиться перевірка за викладеними повідомленнями", - переконує заступник начальника відділу ГУ НП у м.Києві Андрій Рябець у відповідь на запит УНН.

Разом з тим, чинне законодавство не передбачає проведення перевірок за фактом реєстрації заяви у Журналі, розповідає юрист, один із авторів Кримінального кодексу України Юрій Кармазін.

"Професійні шахраї пересмикують карти задля виграшу. Те ж саме зробили столичні правоохоронці, вносячи повідомлення до журналу, замість реєстрації кримінального провадження. І це, до речі, не передбачає проведення перевірок.

А загалом, я вам так скажу - ви, на жаль, стукаєтесь у закриті двері, тому що ні для кого не є таємницею, що гральні заклади по всій країні, включно з Києвом, "кришуються" керівництвом правоохоронних органів", - зазначив юрист.

Водночас лише Шевченківське управління поліції таки відкрило кримінальне провадження за фактом проведення незаконних азартних ігор за адресою вул.Парково- Сирецька. Йдеться, зокрема, про кримінальне провадження №12018100100008770 (ч.1 ст.203-2), відкрите 15 серпня, за підсумками перевірки підпільного ігрового клубу.

УНН також звертався із запитом щодо функціонування у столиці азартних клубів й до КМДА. Але там відповіли, що це не їх компетенція.

Загалом у поліції констатують безпорадність  у боротьбі з нелегальним азартним бізнесом. Зокрема, правоохоронцям не вдалося зупинити роботу клубів за адресами: Чоколівський бульвар, 37, і Басейна, 10.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП