u-filippinakh-oholosyly-kontrzakhody-proty-knr-ydetsia-pro-zakhyst-suverenitetu-ostrivnoi-krainy

У Філіппінах оголосили контрзаходи проти КНР, йдеться про захист суверенітету острівної країни

 • 23713 переглядiв

Філіппіни вживатимуть контрзаходи проти "небезпечних атак" китайських кораблів і ведуть переговори з союзниками щодо захисту свого суверенітету в суперечці в Південно-Китайському морі.

Між Китаєм і Філіппінами продовжується суперечка за право власності територій Східного моря (Південно-Китайського моря). Нещодавно президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший пообіцяв вжити контрзаходів проти "небезпечних атак" китайських кораблів та заявив, що веде переговори з союзниками, щоб допомогти захистити суверенітет своєї країни.

Про це передає УНН із посиланням на Bloomberg.

Деталі

Протягом наступних тижнів національні урядові установи вживатимуть контрзаходів щодо кораблів  КНР, і Філіппіни перебувають у "постійному" спілкуванні з союзниками та партнерами, Про це Маркос заявив у дописі на своїй сторінці Facebook у четвер, 28 березня

Характер самих заходів керівник Філіппін залишив відкритим.

 "Ми не шукаємо конфлікту", - написав Маркос-молодший у Facebook. Втім зазначив, що його країна не буде мовчати, підкорятися або дозволяти себе залякувати. У понеділок Китай попередив Філіппіни, що двосторонні відносини перебувають на роздоріжжі, - уряд у Манілі мав би бути обережним.

Речник міністерства оборони Китаю Ву Цянь заявив, що Пекін виступає проти "іноземного втручання" у суперечку.

Ми повністю готові до будь-яких надзвичайних ситуацій і будемо рішуче захищати територіальний суверенітет Китаю, морські права та інтереси Китаю

- сказав Ву в коментарях, поширених посольством Китаю в Манілі в четвер.

Зазначимо, що Китай претендує на майже все Південно-Китайське море. Також Пекін звинувачує філіппінські судна в незаконному вторгненні у води Китаю.

Нагадаємо

Китай, можливо, отримав доступ до персональних даних мільйонів британських виборців через фінансовані державою кібератаки на членів британського парламенту, що становить загрозу для британської демократії.

росія і Китай досягли домовленості з єменськими повстанцями-хуситами про забезпечення безпечної навігації їхніх суден у Червоному морі.

В Держдепі США назвали "категорично неправдивими" заяви росії про причетність України та Заходу до стрілянини в "Крокусі"28.03.24, 12:30 • [views_0]