u-finliandii-rozghlianut-vyluchennia-helsinki-hall-u-rosiiskykh-biznesmeniv

У Фінляндії розглянуть вилучення Helsinki Hall у російських бізнесменів

 • 36709 переглядiв

Влада Фінляндії розглядає можливість експропріації арени "Гельсінкі Холл" у російських бізнесменів Ротенберга і Тимченка.

Влада фінського міста Гельсінкі у четвер, 28 березня, проведе засідання, на якому вирішуватиметься питання про експропріацію спортивно-концертного майданчика Helsinki Hall. Про це повідомила газета Helsingin sanomat із посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

Наразі 45% акцій арени належать структурам російських бізнесменів Романа Ротенберга та Геннадія Тимченка.

За даними Helsingin sanomat, на засіданні буде розглянуто процес добровільного продажу зали російськими акціонерами. Процес добровільного продажу передує початку процесу експропріації. До кінця березня місцева влада чекала офіційного підтвердження добровільних торгів, але досі не отримала його.

У середині березня, за даними газети, представник Геннадія Тимченка запевняв, що документи на добровільний продаж будуть надіслані.

Helsingin sanomat зазначає, що влада міста не зацікавлена ​​у постійному володінні залом. Їхньою метою є подальший продаж арени фінським власникам. Роман Ротенберг і Геннадій Тимченко володіють 45% акцій арени через компанію Arena Events oy За даними Helsingin Sanomat, продаж арени мав відбутися 28 лютого, але потім був перенесений.

Доповнення

Helsinki Hall – найбільший критий спортивно-концертний майданчик столиці Фінляндії. Арена простоює після початку воєнної операції Росії в Україні. Російські бізнесмени придбали спортивно-концертний комплекс у фінського підприємця Харрі Харкімо у 2013 році.

"Ми забезпечуємо майбутній мир": Умєров подякував Німеччині та Фінляндії за військову допомогу19.03.24, 18:50 • [views_0]